Getuigenis van TDC:
Twee jaar geleden had ik het gevoel dat mijn carrière op een dood spoor zat. Ik was op dat moment laborant voor de Vlaamse Gemeenschap en hoewel de arbeidscondities meer dan aantrekkelijk waren, had ik toch het gevoel niet meer op mijn plaats te zitten. Het gebrek aan doorgroeimogelijkheden dat onlosmakelijk verbonden is met een job aan de Vlaamse Gemeenschap begon steeds zwaarder door te wegen.

Op dat moment kreeg ik het voorstel om samen met mijn beste vriend het labo van zijn vader over te nemen. Die was ‘fin-de-carrière’ en ging weldra de zaak aan zijn zoon overlaten. Dit leek me dé uitdaging waar ik al die tijd zat op te wachten en met veel honger hapte ik toe. Ik kwam terecht in een KMO in Kortrijk en al snel had ik ogen tekort om de gigantische mentaliteitsverschillen met mijn vorig werk op te merken.

Ik had al snel door dat de uitbollende bedrijfsleider helemaal niet aan het uitbollen was. Enerzijds omdat het waarschijnlijk niet zo simpel is om een bedrijf dat je groot gemaakt hebt los te laten; anderzijds omdat de opvolging in zijn ogen niet verzekerd was. De man wou elke schakel binnen het bedrijf